Kombucha 

kombucha

A kombucha egy népszerű erjesztett ital, amelyet egy speciális kultúra, a „kombucha gomba” segítségével állítanak elő. Ez a „gyógygomba” valójában egy szimbiotikus kultúra baktériumokból és élesztőgombákból (SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast) áll. A kombucha ital készítéséhez ezt a kultúrát cukrozott teába helyezik, ahol a baktériumok és az élesztők együtt dolgozva erjesztik a teát, létrehozva egy savanykás, enyhén pezsgő italt. A kombucha íze jellemzően savanyú, de édes jegyekkel is rendelkezik, függően attól, hogy mennyi időt töltött az erjesztési folyamatban. A végeredmény egy frissítő, gyakran gyümölcsös ízvilágú ital, amelyet hidegen fogyasztanak. A kombucha népszerűsége az egészséges életmód iránti növekvő érdeklődés miatt folyamatosan növekszik világszerte.

A kombucha gomba hatása

Kombucha tea készítése, fogyasztása